23 mai

Lansare de carte Amintiri din Columbia, de Vasile Bumacov, la Librăria din Centru

Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Despre eveniment

bd.Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 126
Chișinău, 2060 Moldova, Republic of
23 mai 2024
18:15 - 19:00

Amintiri din Columbia, de Vasile Bumacov, la Librăria din Centru
Joi, 23 mai crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Amintiri din Columbia, de Vasile Bumacov, apărut la Editura Polisalm.

Preț promoțional în ziua lansării.
Sesiune de autografe.
Alături de autor vor vorbi:
Anatol Țăranu,
Vasile Botnaru,
Valeriu Bulgari,
Gheorghe Donică.
Moderator: Emilian Galaicu-Păun

„Indiscutabil, memoriile adunate cu migală şi tenacitate pot nuanţa şi întregi tabloul exodului nostru spre libertate, umplând un gol al realităţii dure, care a precedat prăbuşirea comunismului, declararea suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova, trecerea la scrisul latin, proclamarea limbii române în calitate de limbă de stat etc. Aceste evenimente, nu prea îndepărtate în timp, au fost absolut imprevizibile, neaşteptate chiar şi pentru cele mai subtile servicii de informații din lume (prăbușirea imperiului, dispariția lagărului socialist, recroirea a la Pierre Cardin a vetustei hărţi europene ş.a.), şi s-au transformat, cu ajutorul şi participarea oamenilor şi prin înmagazinarea memoriei colective, în evenimente istorice deosebite, poate chiar nemaiîntâlnite în istoria omenirii.” (Ion Hadârcă)
Vasile BUMACOV (născut la 1 ianuarie 1957, în Mereșeuca, Ocnița) și-a luat licența ca inginer-mecanic (1979), apoi și-a susținut teza de doctorat și doctorat habilitat în științe tehnice (1997) la Universitatea Agrară de Stat din Republica Moldova, unde a făcut carieră universitară, ajungând profesor universitar. A fost lector la Universitatea Națională din Columbia, Bogota, profesor invitat la Universitatea de Agricultură și Tehnologie din Tokyo, autor a numeroase publicații științifice, a brevetat 26 de invenții în mecanizarea agriculturii și tehnologiilor agricole. Este doctor „honoris causa” al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara și al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași.

A fost șef adjunct al Departamentului Agricultură în Administrația de Tranziție ONU din Timorul de Est (2000), director tehnic al Unității de Implementare a Proiectului de creștere a productivității alimentare, 2KR, viceprim-ministru, ministru al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova (2011-2015), ambasadorul Republicii Moldova în Japonia și Republica Coreea (2016-2020).

Distins cu Premiul pentru tinerii savanți „Boris Glavan” în domeniul științei și tehnicii (1988), medalia „Dimitri Cantemir” a Academiei de Științe a Republicii Moldova (2010), Ordinul „Gloria Muncii” (2010) și Ordinul de Onoare (2014).

În prezent este consultant internațional FAO, IFAD și al altor companii străine.

Anatol ȚĂRANU, istoric, analist politic și diplomat. Cel mai recent volum publicat: Foametea în Moldova sovietică. 1946-1947, Editura Litera, 2017.
Vasile BOTNAU este jurnalist. Cel mai recent volum publicat: DesCântece pentru vin. Microantologie cu oenograme, Editura Arc, 2018.
Valeriu BULGARI, politician, a fost ministru al Agriculturii.
Gheorghe DONICĂ este profesor. Personaj din volumul Amintiri din Columbia.
Emilian GALAI-PĂUN este scriitor și traducător, redactor-șef al Editurii Cartier. Cea mai recentă carte publicată: Times New. Roman 12/18, Editura Cartier, 2024.

Amintiri din Columbia, de Vasile Bumacov. Broșată, 164 pag. Preț: 139 MDL/ 33 RON.

La Editura Polisalm au mai apărut:

Prizonierul, de Alexei Marinat
Avatar venețian, de Eugenia Bulat
Vis pe timp de pandemie, de Mircea Blajin
Post-restant, de Vasile Vasilache

Partajare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt