23 februarie

Dicționar poliglot de marketing, la Librăria din Centru

Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Despre eveniment

bd.Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 126
Chișinău, 2060 Moldova, Republic of
23 februarie 2023
18:15 - 19:00

Dicționar poliglot de marketing, la Librăria din Centru
Joi, 23 februarie, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Dicționar poliglot de marketing, de Inga Druță, Lidia Vieru și Mariana Vlas, apărut la Editura Cartier, colecția Cartier dicționar, coordonată de Valentin Guțu.
Preț promoțional în ziua lansării. Sesiune de autografe.
Alături de autori, vor participa:
Mariana Harjevschi
Valentin Guțu
Natalia Cheradi

Moderator: Em. Galaicu-Păun
Adunând un material bogat, lucrarea cuprinde un inventar de circa 3 000 de concepte definite în limba română, echivalate în limbile engleză, franceză și rusă. Dicționarul este o lucrare utilă atât pentru studenți, specialiști, profesori, cât și pentru traducătorii de texte specializate.

INGA DRUȚĂ este doctor habilitat în filologie, cercetător științific principal la Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”. Studii: Facultatea de Litere a USM (1987). Stagiu de doctorat: Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, România (1994–1997). Stagiu de postdoctorat: Universitatea Academiei de Științe a Moldovei (2011–2013). Domenii de cercetare: lingvistică, terminologie, istoria limbii române, traductologie.

Cărți publicate: Dinamica terminologiei românești sub impactul traducerii (2013);
Dicționar de termeni economici, (român-francez-englez-german-maghiar-rus), (București, vol. I , 2013; vol. II 2014, în colab.); Dicționar de argou și expresii colocviale (rus-român) (2017, împreună cu Sabin Buruiană); Dicționar de birotică (2018, în colab.); Vorbește corect românește! (2014, 2017, în colab.); Ortografie și punctuație pentru copii și părinți. Norme și exerciții (Chișinău, 2019 în colab.); Vocabular și gramatică. Repere teoretice și exerciții (2019, împreună cu Lidia Vieru și Mariana Vlas); Ființa cuvântului (Chișinău, 2022, în colab.).

LIDIA VIERU este cercetător științific la Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”. Studii: Facultatea de Litere a USM (1976). Domenii de cercetare: lingvistică, terminologie.
Cărți publicate: Mic dicţionar de confecţii rus-român (2009); Ghidul funcţionarului public (2018, în colab.); Dicționar de birotică (2018, în colab.); Vorbește corect românește! (2014, 2017, în colab.); Vocabular și gramatică. Repere teoretice și exerciții (2019, împreună cu Inga Druță și Mariana Vlas).

MARIANA VLAS este cercetător științific la Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu”. Studii: Facultatea de Litere a USM (1989). Domenii de cercetare: lingvistică, terminologie.

Cărți publicate:
Arta frizurii, arta coafurii, styling, machiaj, cosmetică, manichiură. Dicționar rus-român (2000);
Vorbește corect românește! (Chișinău, 2014, 2017, în colab.); Vocabular și gramatică. Repere teoretice și exerciții (2019, împreună cu Inga Druță și Lidia Vieru).
Mariana HARJEVSCHI este directoarea Bibliotecii Municipale „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” din Chișinău.
Valentin GUȚU, scriitor și lingvist. Cel mai cecent volum publicat: Filtre, Editura Cartier, 2022.
Natalia CHERADI este directoarea bibliotecii Academiei de Studii Economice din Republica Moldova.
Emilian GALAI-PĂUN este scriitor și traducător, redactor-șef al Editurii Cartier. Cele mai recente cărți publicate: Cărțile pe care le-am citit, cărțile care m-au scris, Editura Junimea, 2020 și sanG d”encre, Editura Cartier, 2020.

Dicționar poliglot de marketing, de Inga Druță, Lidia Vieru și Mariana Vlas, (Cartier dicționar). Legată, 264 pag. Preț: 49 RON/ 199 MDL

Cartea poate fi cumpărată în toate librăriile bune din România și Republica Moldova.
De asemenea, poate fi comandată și online pe cartier.md și cartier.ro.

Intră în cărți pe cartier.md
Ne găsești pe twitter la https://twitter.com/EdituraCartier
și pe facebook la https://www.facebook.com/librariilecartier

Partajare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt