Autor

Luminița Amarie

Luminița AMARIE s-a născut în data de 20 ianuarie 1987 în orașul Dorohoi, Județul Botoșani. La o vârstă fragedă a părăsit țara, stabilindu-se pentru un an în Italia, apoi în Franța, unde frecventează o serie de cursuri și specializări, printre care liceul și studii preuniversitare. Încă din școală a fost remarcată pentru talentul său poetic, literar și artistic. Călătorește în Europa, Africa, America de Sud și Orient. În prezent locuiește în Marea Britanie, la Londra.
Poeta Luminița Amarie debutează în poezia românească prin volumul de versuri "Lacrimile, dinții albi ai durerii"(2012), volum ce apare sub egida editurii Eminescu (București) și prezentat de Traian Coșovei. Ulterior, poeta își lansează un al doilea volum de versuri, "Destin făcut dintr-un cuvânt" la Editura Singur din Târgoviște. În anul 2013, poeta Luminița Amarie, lansează volumul de versuri "Chintesența de a fi" la Editura Eminescu.
Luminița Amarie face parte din tânăra generație română care se află astăzi sub influența operei poetice a lui Eminescu în special, poezia sentimentală, în general, un gust pronunțat pentru neo-romantism.

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt