Autor

Khaled Hosseini

Khaled HOSSEINI s-a născut în Kabul, Afganistan, în 1965. Tatăl său era diplomat în Ministerul Afacerilor Externe din Afganistan, iar mama sa preda limba persană și istoria la o școală din Kabul. În 1976, Ministerul Afacerilor Externe a mutat familia Hosseini în Paris. Aceștia erau pregătiți să se întoarcă în Kabul în 1980, dar până atunci patria lor a fost martoră a unui puci comunist sângeros și a invaziei Armatei Sovietice. Hosseinii au cerut și li s-a acordat azil politic în Statele Unite, iar în septembrie 1980 s-au mutat în San Jose, California. Hosseini a absolvit liceul în 1984 și s-a înscris la Universitatea Santa Clara, unde a obținut o licență în biologie în 1988. În anul următor, a intrat la Facultatea de Medicină a Universității California, San Diego, unde a obținut un doctorat în medicină în 1993. A finalizat rezidențiatul la centrul medical Cedars-Sinai din Los Angeles și a fost medic internist în perioada 1996-2004.

În martie 2001, în timp ce practica medicina, Hosseini a început să scrie primul său roman, "Zburătorul de zmee", care a fost publicat de Riverhead Books în 2003. Această debut a lansat una dintre cele mai mari cariere literare ale timpului nostru. Astăzi, Khaled Hosseini este unul dintre cei mai recunoscuți și mai bine vânduți autori din lume. Cărțile sale, "Zburătorul de zmee", "O mie de splendide soare" și "Și munții au răspuns ecoului", au fost publicate în peste șaptezeci de țări și au vândut peste 40 de milioane de exemplare în întreaga lume.

În 2006, Khaled a fost numit Ambasador de Bunăvoință al UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați. Inspirat de o călătorie pe care a făcut-o în Afganistan cu UNHCR, mai târziu a înființat Fundația Khaled Hosseini, o organizație non-profit 501(c)(3), care oferă asistență umanitară poporului din Afganistan. El trăiește în California de Nord cu soția și cei doi copii ai săi.

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt