Autor

Eugenia Bulat

Eugenia BULAT s-a născut la 19 septembrie 1956 în comuna Sadova, regiunea Ungheni, R. Moldova. Şi-a urmat studiile la Colegiul de Construcţii din Chişinău, la Universitatea de Stat din Chişinău şi la Universitatea Pedagogică „Ion Creangă.” A lucrat în calitate de profesor, jurnalist, editor. A fondat cenaclul literar „Iulia Hasdeu” şi revista „Clipa siderală”, publicaţie de cultură sprijinită de Institutul Cultural Român din Bucureşti. Este membru al Uniunii Scriitorilor din R. Moldova şi din România.

Cărţi de poezie: „La Putna mi-e drumul”, „Poeme de pe Valea Plângerii”, „Silabisind în tainele iubirii”, „De dor de voi”, „Stalactite”, „Scrisori de dragoste din Oraşul Libertăţii”. Editor al colecţiei „Sclipiri siderale”, autor al studiului asupra poeziei preuniversitare „Erupţia rostirii sau Generaţia Clipei siderale”.

Pe 15 aprilie 2009, pe lângă Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică „N. Iorga” din Veneţia, a fost organizată prezentarea volumului „Veneţia ca un dat sau Jurnalul unui evadat din Est” (Editura „Cartier”, 2008), autor Eugenia Bulat (poetă, R. Moldova), cu participarea Gabriellei Molcsan (traducătoare, Roma), Annei Lombardo (poetă, Veneţia), Iurie Bojoncă (poet, R. Moldova), Gabrielle Stoppani (profesor, Mestre), Petru Dinjos (muzician, R. Moldova).

Cărțile autorului

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt