Blog

Lansare Eugen Cioclea. Librăria din Centru. 23 ianuarie 2014. Fotografie de Sorin Hadârcă
Lansare Eugen Cioclea. Librăria din Centru. 23 ianuarie 2014. Fotografie de Sorin Hadârcă

Așa a văzut lansarea Eugen Cioclea expertul economic Sorin Hadârcă.
Cu Vladimir Beșleagă, canonicul scriitor, în fotoliul. În dreapta sa, Laura Cioclea, fiica poetului. Cu Vasile Botnaru (Europa Liberă), Nichita Danilov (ICR Chișinău), Vitalie Ciobanu (Contrafort), Ghenadie Nicu (Universitatea din Bălți), poeții Vasile Romanciuc, Teo Chiriac, Arcadie Suceveanu, actorul Emil Gaju, pictorul Andrei Mudrea… Ultimii intelectuali ai unui Chișinău în iarnă.
Eugen Cioclea poate fi liniștit. Are noroc de o fiică cum arareori se întâmplă în literatura română. (E vorba de teoria editorului meschin, care zice că urmașii scriitorilor ucid scriitorii. Avem și câteva cazuri răsunătoare în literatura română. Și aici editorul rămâne neputincios.)
Laura Cioclea a fost cooperantă, deschisă, sinceră, corectă și cu mult bun-simț în perioada pregătirii manuscrisului Antologic.
Editorul meschin susține că e foarte plăcut și ușor să lucrezi cu marii scriitori. Și cu Laura Cioclea.
E foarte complicat să lucrezi cu urmașii scriitorilor. Și cu scriitorii minori.
 
 
 

Comentarii(6)

    • em. galaicu-păun

    • 10 ani în urmă

    Le mulţumesc tuturor celor care, în ciuda gerului de afară, au venit la lansarea volumului ANTOLOGIC al neuitatului nostru prieten Eugen Cioclea, şi în mod special celor care au plecat acasă cu cartea poetului în geantă. Un cuvânt aparte de mulţumire i se cuvine fiecăruia dintre vorbitori – doamnei Monica Babuc, Ministru al Culturii, dlui Arcadie Suceveanu, preşedintele USM, pictorului Andrei Mudrea, scriitorilor Maria Şleahtiţchi, Mircea V. Ciobanu, Nichita Danilov, actorilor Mihai Fusu, Alexandru Pleşca şi Ana Tcacenco – şi un Magna cum Laudae pentru actorul Andrei Sochircă, magistral în rolul de interpret al poeziei lui Eugen Cioclea. Îi sunt profund recunoscător drei laura Cioclea, pentru felul exemplar în care cinsteşte memoria tatălui său. Şi nu am cuvinte pentru toţi cei care, aranjându-şi micile lor glorii literare, nu au catadixit să vină la lansarea cărţii “celui mai trist poet din Europa”!

    1. @em.galaicu-paun: Andrei Sochircă a venit de la spital. Pentru Eugen Cioclea. Și s-a întors la spital. Unde este internat.

    • Florin O.Z.

    • 10 ani în urmă

    Felicitări, Laurea Cioclea!
    Un alt semn – indirect, dar relevant – de clasă a poetului Eugen Cioclea.

    1. @Florin O.Z.: Sper să vadă și Laura Cioclea, și Sorin Hadârcă.

    • Florin O.Z.

    • 10 ani în urmă

    În altă ordine de idei, imaginea este excelentă. Nu doar surprinderea momentului și compoziția, dar și tonurile sale cromatice tomnatice și semi-reci sunt la înălțime.
    Felicitări, Sorin Hadârcă!

    • Florin O.Z.

    • 10 ani în urmă

    Erată
    semn; semne = substantiv neutru
    A se citi, ” … de clasă al poetului … .”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt