Blog

În cea mai scurtă noapte a anului Franța e plină de muzică. În toate piețișoarele marilor orașe și micilor orașe cântă muzica. De toate genurile. Sărbătoarea muzicii. Așa și se numește. Pe franțuzește. Cu ani în urmă în Chișinău a fost una sau două încercări. Autoritățile noastre au vrut s-o impună cu pompă. Au greșit. Sărbătoarea muzicii chiar e o noapte a democrației tobelor, violoncelelor, saxofoanelor, trompetelor și al celorlate instrumente muzicale. Ea nu poate fi inclusă în niște canoane. Într-o piață poate cânta un star rock, iar pe piața alăturată va fi un saxofonist începător. Lumea îl va aplauda și pe unul, și pe celălalt. Nu despre asta e vorba. Ceea ce n-a reușit să facă Chișinăul a făcut medicul Adrian Musteață. Și o face de ani buni. Sărbătoarea muzicii o face la vila sa de prin părțile Criulenilor. S-a cântat muzică bună. S-a băut vin bun. Îl face pădurarul. S-au mâncat cele mai gustoase plăcinte. Le face soția pădurarului. S-a jucat fotbal. S-a dansat. Hora. La plural. Ca la Cimișlia. Ca la Cosăuți. Ca în Banat. În acea noapte privighetorile au tăcut. Cu indulgență. Dar cocoșul pădurarului s-a întrecut cu Suzana Popescu. Pe bune. Răcituri chiar n-au fost servite. S-au mâncat frigărui. Ca la moldoveni. La două de noapte.

Comentarii(12)

  1. D. Erizanu, publicarea unei însemnări de tipul dat pe timp de criză este foarte grea pentru stomacul meu care va ajunge la mâncare abia peste 2 ore. 🙂
    Eu cred că ar fi ok dacă aţi pune fotografii!

    1. @Eugen: Scuze în fața stomacului tău. Mii de scuze. Bine că nu am dat și fotografii. Ca să fiu sincer, nici nu știu cum se pun. Recunosc: am citit primul blog cu vreo două săptămâni înainte de a demara blogurile Cartier. Vom învăța încetișor. Poftă bună.

    • petra

    • 15 ani în urmă

    Aha! Intzzeleg unde I disparut! La fete de la musique, la moldoveni, poate fi un bregovici la computer. Ca si discutiile aprinse…la bucatarie, unde, poate, nu te aude nimeni..

  2. @Petra:Oameni buni, mă duc să cumpăr țelină, varză, roșii, cinci cepe și patru ardei pentru un borș. Unii membri ai familiei vor să intre în cură de slăbire. Sper din tot stomacul să nu fiu inclus în listă.

  3. D. Erizanu, dacă ar fi fost fotografii poate ar fi fost mai uşor. Aşa, mintea gândeşte prea mult şi “mănâncă” multă energie care se vrea recuperată. Sper să vă ajute adpixel în plasarea foto (şi video de la Lecturi).
    Offtopic: de ce puneţi fotografia pe gravator.com odată ce folosiţi opţiunea cu fotografiile comentatorilor?

    1. @Eugen: Despre foto. Vom face. Deocamdata vezi blogul lui Vitalie Coroban. Partea cu tehnica așa și nu am înțeles-o. E simplu explicat. E foarte complicat pentru IQ-ul meu. Poate alta data. Multumim de sfaturi. Vom persevera.

    • petra

    • 15 ani în urmă

    He, nici chiar in asa detalii:) Dar, I grija – nu meriti asa soarta:)

    1. @Petra: Câte merităm! Dar avem ceea ce avem. Tot o merităm.

    • petra

    • 15 ani în urmă

    chestia asta cu meritatu tot o inventie este. adica, se face un fel de medie generala, pentru care se decide ca astea merita anume ceea ce au. da daca vreau sa merit sa sa am altceva? stii vrio solutie?

    1. @Petra: Dacă știam vreo soluție, atunci îmi spuneai Dumnezeul meu.

    • petra

    • 15 ani în urmă

    inspirat nene, de la o lune! a fost buna musica!:)

    • Nic Arsa

    • 11 ani în urmă

    Critica (generală) anterioară are deja un antidot simplu, soluția domnului doctor menționat mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt