Blog

În prima zi de marți a fiecărei luni, după masă, de la două – la patru,  la Librăria9 un scriitor viu și adevărat acordă autografe, vorbește și recomandă cititorilor cărți.
Scriitorul viu și adevărat al lunii aprilie a fost Dumitru Crudu. M-a servit cu ceai. Eu l-am servit cu o bomboană. Am stat în prag. Au intrat trei profesoare de la țară. Au cumpărat memoratoare, cărți pentru copii de 12 pagini, colorate cu texte spumoase și naive. Dumitru Crudu a încercat să intre în vorbă cu ele. Ba pe aici. Ba pe dincolo. În zadar. Au tăcut chitic. Am scos din ele doar două cuvinte. Sunt profesoare de fizică.
Apoi au venit fanii Crudu. Pe rând. Au cumpărat cărți. Au vorbit. Au luat autografe. A fost o doamnă. Apoi a fost altă doamnă. Apoi, din bun-simț, a fost nevoit să intre și să cumpere Oameni din Chișinău, Măcel în Georgia, Oameni ai nimănui și, probabil, încă ceva Arcadie Barbăroșie, analistul politic, directorul IPP. Librăria9 e vizavi de Institutul de Politici Publice. Am discutat despre literatură cu Arcadie Barbăroșie. Am discutat și despre politică. A mai intrat un domn care a cumpărat două bilete la TEDx. Dar n-a vrut să vorbească cu un scriitor viu și adevărat. Era fără bilete.
Apoi au venit cei care vor fi, peste ani, scriitori vii și adevărați. A fost pictorul Ștefan Coman. A fost istoricul Octavian Țâcu, cunoscut, întâmplător, drept campion european la box.
La „Schimb de carte” am dat peste niște cărți, care, probabil, au greșit raftul. „Schimbul de carte” nu are nimic comun cu maculatura. Le-am aruncat. Așteptăm cărți bune. Condițiile le găsiți pe un post mai vechi. Iar cărțile le puteți lua de pe raftul „Schimb de carte”. E la intrare.

În prima zi de marți, după masă, scriitorul adevărat și viu al lunii mai va fi Constantin Cheianu. La Librăria9.

Comentarii(6)

    • Ski

    • 12 ani în urmă

    minunată iniţiativă, de scriitor ce să mai zic! Felicitări

    1. @Ski: Dacă sunteți prin Chișinău în mai, în prima zi de marți, vă așteptăm după masă la Librăria9. Va fi un scriitor viu și adevărat: Constantin Cheianu.

    • catalin codru

    • 12 ani în urmă

    urmatorul eveniment ar fi trebuit sa-l faceti chiar cu domnul SKI.sinteti de acord?

    1. @catalin codru: De acord. Dar va fi în iunie sau iulie. Mai e pentru Constantin Cheianu.

    • catalin codru

    • 12 ani în urmă

    stati putin stimate domn ,sint doar niste sugestii )))eu cred ca domnului cheianu i se pot oferi si mai multe luni)))mai pe scurt,cam asa!

    • Ski

    • 12 ani în urmă

    super! Constantin Cheianu e unul din preferaţii mei. din păcate voi fi la Chişinău doar pe 28-30 iunie.
    mulţumesc, Cătălin, de pro(punere)movare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt