Blog

Am scos 61 de titluri. Mai puțin ca anul 2010, unde am avut 98. Într-un tiraj total de 195 980 exemplare. Cu o sută de mii mai puțin ca anul trecut. Am majorat tirajul mediu pentru un titlu. În 2011 avem 3500 de exemplare. Față de peste 3000 anul trecut.
Din cele 61 de titluri avem 5 ediții digitale. Sunt primele ebookuri Cartier. Primul ebook Cartier a fost acceptat de iBookStore la 3 noiembrie 2011. E vorba de „Sex & Perestroika” de Constantin Cheianu.
În 20 decembrie am închis librăria Casa Cărții.
Din toamna anului 2010 până în martie 2011 am avut control fiscal planificat. Așa am fost mințiți noi. Nu era planificat. Era organizat. Dacă n-au fost rezultatele necesare pentru iubitorii de cultură, atunci au mai fost schimbate două echipe de inspectori fiscali. Și trimiși la control repetat. Și după aia a mai fost un control repetat. Când am înțeles că deja e bătaie de joc.
În primăvară Ministerul Educației nu a acceptat în concursul de manuale Romăna, clasa a II. Nici n-a fost evaluată. Centimetri pătrați ai experților de la Minister nu coincideau cu centimetrii pătrați ai poligrafiștilor.
În 27 mai niște iubitori ai culturii și niște mari iubitori ai democrației în Republica Moldova au zis că e bine să facă ceva care nu e în legislația Republicii Moldova. Și au făcut. Pe 20 iunie. Ulterior avea să intre în uzul politic RM cu noțiunea de „raider”. N-am înțeles prin ce-i atractivă o editură atunci, când poți lua bani de la bănci. Chiar nu intră în capul meu.
În toamnă am aflat că sunt și judecători onești. La Curtea Supremă de Justiție. Avocatul a explicat prin noroc. Așa a fost să fie. Pe 23 decembrie am scos de sub sechestru ceea ce în vară s-a făcut în decurs de 60 de minute: ridicarea unui avocat din pat, pledoaria lui, scrisoare cu dată trecută, decizie judecătorească, sechestru pe tot aerul Cartierului.
Așa arată 2011. Pentru Cartier. Cu un Dumnezeu, care, uneori, ne iubește.
Mulțumim că ați fost cu noi.
Mulți ani vouă și celor dragi vouă!

Comentarii(8)

  1. Frumos bilanţ!
    E bine cînd totul se termină cu bine! Cu amendamentul că Dumnezeu ne iubeşte MEREU, doar că noi, poate, nu suntem chiar întotdeauna capabili de a fi iubiţi…
    La Mulţi ANI şi sănătate!

    1. @vladimir b.: Merci foarte mult. Mulți ani!

    • Mircea

    • 13 ani în urmă

    Sa fiti sanatosi si sa continuati sa transmiteti virusui bunului simt prin cartile ce le editati si mesajul ce-l adresati cititorului. Un noroc pentru acest colt care azi se numeste RM ar fi o “epidemie” de bun simt. Haideti sa mai credem si sa mai visam! La multi ani!

    1. @Mircea. Merci mult. Acdceptă această întârziere.

    • Mutilatul

    • 13 ani în urmă

    N-am inteles faza cu centimentrii patrati! Care a fost pretextul Ministerului de fapt?

    1. @Mutilatul: Sunt niște cerințe de volum pentru manuale. Stabilite de minister. În formatul pe care l-am prezentat noi formula de calcul al ministerului nu a coincis cu formula de calcul al celor trei tipografii care au venit cu scrisori de explicare a centimetrilor pătrați poligrafici.

    • dandy

    • 13 ani în urmă

    Multi ani inainte, CARTIER! Cu multe carti bune, cititori interesati si proiecte pe masura. Dar fara “raider”(-isti).

    1. @dandy: Mulțumim. Sperăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt