Blog

Luăm un Filat, un Lupu și un Ghimpu. Îi amestecăm. Ca nici ei să nu mai știe cine sunt. Îi vom numi X, Y și Z. Îi aruncăm într-un pustiu. Ca să nu ofensăm patriotismul cetățenilor din Republica Moldova. Și le dăm o ploscă. Cu apă. Ca să nu ofensăm civismul din AIE.
Condițiile testului. X este dependent de plosca cu apă. Și viața fiecăruia este dependentă de cea a camarazilor.
Noapte. Pustiu. Frig.
Y pune otravă în ploscă. Z, din rea-voință, îi bea toată apa lui X.
Întrebare. Cine-i vinovatul?

Comentarii(13)

    • Mircea

    • 13 ani în urmă

    Noaptea, pustiul si frigul. Caci: homo homini lupus.

    1. @Mircea: De acu nu mai știu cine e lup și cine e miel. E ca un carusel. Unde se vede doar o pată mare. Nimic clar.

    • catalin codru

    • 13 ani în urmă

    erzperimentu trebue facut si cu tabara adversa,voronin,dodon,shelin ,trimisi ii siberia,tot cu o plosca dar cu vodca.

    1. @catalin codru: S-ar numi Testul Moscova.

  1. Democraţia este vinovatul…

    • Catalin

    • 13 ani în urmă

    Ehe, he , hehe ,hehe !!! Asta e buna de tot domnule Erizanu!!! Le spui , asa, una dupa alta !! In tromba care va sa zica!! Sau mai bine zis in trompa? Si zici matale ca X pune otrava-n plosti?Iar Z din rea vointa bea toata apa lui X? Mai sa fie !! Pai, asta nu mai e test. Asta e matematica inalta, domnule!! De fapt , ce ma mir atata? Stiam demult ca in Republica Moldova matematica electorala e foarte sus!!

    1. @Catalin: Nici nu e matematică. E la alt nivel. Se numește alchimie politică. Toată Europa și toată imensitatea Rusiei se întâlnește într-un punctișor. Numit de unii Republica Moldova.

  2. și ăștia erau, pasămite, “băieții buni”…

    1. @un naiv din Ro: Băieții răi sunt unul. El e și cu plosca, și cu otrava, și cu băutul. Problema e că s-a obișnuit organismul. Și nu piere.

    • Catalin

    • 13 ani în urmă

    Domnule Erizanu,
    … n-as fi vrut sa fortez nota, dar ma obligi prin ce ai scris in ultimele “articulusuri”, sa aplaud!! Mi-ai oferit mari delicii ale scrisului pre rumaneste !! Te felicit!! Pe bune, pe bune!!!!! Ai cateva care sunt chiar antologice. Fa cumva si da-le drumul pe Radio Chisinau!! Merita cu varf si indesat. Si, doamne, ce bine vor prinde si prin partile astea de tara!!! Se aude si la noi, fii pe pace. Si-apoi tine cont ca si pe aici se cere primenita atmosfera. Ia testeaza piata si ai sa vezi !!Deci nu uita: ia-mi in serios indemnul!!

    1. @Catalin. Îmi pare rău, dar nu am voce radiofonică.

    • Codrin Mihaescu

    • 13 ani în urmă

    Asa domnu Erizanu, ai inspiratie cat ai duce cu carul. Exact cum o au gunernantii si legislatorii nostri ca fura unul de la altul ideile prin cabinetele lor. De ce n-ai incercat sa iai cate o calitate pozitiva de la fiecare si sa-i “amesteci” asa cum zici?!

    1. @Codrin Mihaescu: Proprietățile bune nu le poți amesteca. Îmi pare rău. Și apoi un filat cu un plohotniuc ar fi și mai nociv pentru RM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt