Blog

Este de câteva zile la volan. Este prima mașină. Și-a luat o Honda Civic de vreo 6 ani. A făcut o alegere perfectă. Este intelectual. Nu știe să înjure ceilalți șoferi. Într-o juma de an va descoperi frumusețea limbii române și incomensurabilele posibilități ale unui cuvânt, considerat rusesc, dar, de fapt, e de origine tătaro-mongolă: bleadi. Și mai este unul. Tot de acolo. Cu el faci fraze aproape ca în Proust.
Va descoperi că cei mai agresivi șoferi din Ch-ău sunt proprietarii de Jiguli-uri, indiferent de numere, BMW-uri sau Mercedes-uri cu numere lituaniene, bulgare (cei care vroiau drepturi suplimentare la o lege încălcată) și shummy de Ialoveni. Dacă reușește în prima juma de an să-i evite, atunci va deveni un șofer, care va putea trece Prutul.
Acolo va avea nevoie încă de zece ani ca să evite căruțele fără semne sau crupele apetisante ale cailor, care merg dezlegați, fără stăpân, noaptea, pe ceață, pe drumul național Tișița – Albița.
Altfel, drumurile sunt proaste în RM. Înguste în România. Și benzina scumpă. Mai scumpă decât cartea. Este un indicator al apropierii de UE. Dacă benzina trece peste un euro douăzeci, fii sigur, țara asta e din UE. Sau foarte aproape de UE.
Mai avem un pic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt