19 iunie

Cum luptăm cu dezinformarea?

Loading Events
  • This event has passed.

Despre eveniment

Strada Alexei Mateevici 60
Chișinău, Moldova, Republic of
19 iunie 2023
16:00 - 17:00

Luni, 19 iunie, la ora 16.00, în incinta MediaCor, Editura Cartier invită ziariștii, comunicatorii, profesorii, dar și publicul larg, la o dezbatere de maximă actualitate, cu tema Cum luptăm cu dezinformarea?

Vor participa la discuție președinta Consiliului Audio-Vizualului, Liliana Vițu, directoarea Ziarului de Gardă, Alina Radu, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului, Daniel Vodă și reprezentantul WatchDog Valeriu Pașa. Va modera discuția scriitoarea și ziarista Paula Erizanu.

Dezbaterea va porni de la volumul Asta nu e propagandă! Aventuri în războiul cu realitatea, de Peter Pomerantsev, cercetător în studiul informației la Universitatea John Hopkins. Cartea a apărut recent în limba română la Editura Cartier, în traducerea lui Adrian Ciubotaru.

„Asta nu e propagandă! este o examinare fascinantă a modului în care „războiul împotriva realității“ a „lichefiat“ societățile, oferind exemple din Filipine și SUA, Mexic și Ucraina. Cartea spune o poveste descurajantă despre cum forțele întunericului au capturat o revoluție a comunicării, menită să facă lumină, marginalizându-i pe campionii libertății de exprimare.” (John Thornhill, Financial Times)

„Peter Pomerantsev revine cu o carte pătrunzătoare, Asta nu e propagandă! Aventuri în războiul cu realitatea, încearcând să înțeleagă, în parte, globalizarea unor fenomenele derutante pe care le-a observat, mai întâi, în Rusia. Descendent dintr-o familie de disidenți sovietici exilați, Pomerantsev juxtapune povestea familiei sale, ce se desfășoară într-o perioadă când ideile, arta și informațiile erau o provocare pentru regimul tiranic, cu un prezent în care adevărul nu pare să mai conteze.” (Michelle Goldberg, New York Times)

Peter POMERANTSEV s-a născut pe 30 septembrie 1977 la Kîiv, într-o familie de intelectuali (tatăl său, poetul Igor Pomerantsev, a fost arestat pentru răspândirea literaturii antisovietice, apoi s-a refugiat în Marea Britanie, unde a lucrat ca jurnalist la BBC World Service; mama sa, Liliana Pomerantsev, e producătoarea filmelor documentare multi-premiate Gulag, The Beslan Siege, The Train, câștigător BAFTA). După absolvirea Școlii din Westminster și a Școlii Europene de la Munchen, Peter Pomerantsev a studiat literatura engleză și limba germană la Universitatea din Edinburgh. Între 2001 și 2010, locuiește la Moscova, unde a urmat cursurile superioare pentru scenariști și regizori, lucrând ca producător TV la televiziunea TNT. Scrie despre Rusia pentru publicațiile Guardian, Newsweek, The Atlantic Monthly, London Review of Books ș.a. Despre experiența sa de jurnalist în Rusia, “o dictatură postmodernă”, relatează în volumul de memorii Aventuri în Rusia de azi. Nimic nu este adevărat și totul este posibil, apărut la Editura Faber în engleză în 2015, iar la Editura Cartier, în limba română, în 2022. În 2019, Pomeranstev revine cu o nouă carte, Asta nu e propagandă, publicată în limba română tot la Editura Cartier, în 2023.

Comandă cartea online.

Din Republica Moldova, cu livrare oriunde-n lume: https://cartier.md/libraria/istorie/asta-nu-e-propaganda/

Din România: https://cartier.ro/libraria/istorie/asta-nu-e-propaganda/

Partajare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt