11 aprilie

Lansare de carte online: Odessa. Geniu și moarte într-un oraș al visurilor, de Charles King

Loading Events
  • This event has passed.

Despre eveniment

Online
11 aprilie 2022
19:00 - 20:00

Lansare de carte online: Odessa. Geniu și moarte într-un oraș al visurilor, de Charles King
Luni, 11 aprilie, ora 19.00, vă invităm la lansarea online a volumului Odessa. Geniu și moarte într-un oraș al visurilor, de Charles King, apărut la Editura Cartier în colecția Cartier istoric.
Vor participa : Virgil Păslariuc, Alina Purcaru, Igor Șarov
Moderator : Emilian Galaicu-Păun
Discuția va fi transmisă live, pe pagina facebook a Editurii Cartier și pe pagina Librăriilor Cărturești.
Înregistrare disponibilă ulterior și pe canalul Editurii Cartier de pe YouTube.

„O istorie fascinantă… O țesătură bogată de romantism, tragedie și adaptabilitate, Odessa surprinde fiecare nuanță a legendarului oraș de la Marea Neagră, oferind o fertilă meditație asupra provocărilor permanente într-un cosmopolis multicultural.” (Dorri Olds)

„În noua sa lucrare scrupulos documentată, King readuce la viață istoriile rușilor, evreilor, turcilor, grecilor, italienilor, germanilor și românilor, care alcătuiesc „orașul în chintesență amestecat” Odessa. Abilitatea lui King de a devoala secretele orașului – atât frumoase, cât și respingătoare – oferă o prismă fascinantă prin care acestea să poată fi observate.” (Publishers Weekly)

„O carte minunată plină de curaj epic, de o admirabilă erudiție, care face o sagace separare între mit și ceea ce s-a întâmplat în realitate. Capacitatea Odessei de a râde de sine însăși și scepticismul ei evident față de marile narative ale istoriei sunt printre motivele importante de a vă delecta citind despre soarta acestui oraș, sub îndrumarea delicată și vibrantă a lui King.” (Peter Demetz)

CHARLES KING este profesor de relații internaţionale şi ştiinţele guvernării la Universitatea Georgetown, unde anterior a ocupat funcția de decan la Edmund A. Walsh School of Foreign Service, principala instituție de învățământ pentru afacerile globale din SUA.
Cercetările lui s-au axat pe naționalism, politică etnică, tranziție de la autoritarism, istorie urbană și relația dintre istorie și științele sociale. Susține în toată lumea conferinte care au ca subiect, în cea mai mare parte, relațiile internaționale, violența socială si politicile etnice, colaborând, printre altele, cu CNN, BBC, National Public Radio și History Channel.
Este autorul sau editorul a șapte cărți, inclusiv The Black Sea: A History (2005; în românește Marea Neagră. O istorie, Editura Polirom, 2015); The Ghost of Freedom: A History of the Caucasus (2008), care a fost numită „Cartea de istorie a anului” de ziarul on-line Moscow Times; Midnight at the Pera Palace: The Birth of Modern Istanbul (2014; în românește Miezul nopții la Pera Palace. Nașterea Istanbulului Modern, Editura Trei, 2017); Odessa: Genius and Death in a City of Dreams (2011; în românește Odessa. Geniu și moarte într-un oraș al visurilor, traducere de Radu Săndulescu, Editura Cartier), premiată cu National Jewish Book Award. Lucrările sale au fost traduse în mai mult de zece limbi.
Virgil PÎSLARIUC, doctor în istorie, este profesor la Facultatea de Istorie şi Filozofie, Universitatea de Stat din Moldova, specialist în istorie medievală şi modernă, preocupări de socio-istorie şi antropologie istorică.
Alina PURCARU este scriitoare și publicistă. A absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii din Bucureşti, a lucrat în presa cotidiană şi a publicat constant cronici de carte şi articole în reviste culturale prestigioase: Observator cultural, Dilema veche, Dilemateca, Suplimentul de cultură şi Noua literatură. Din 2019, Alina Purcaru a coordonat, împreună cu Paula Erizanu, antologia Un secol de poezie română scrisă de femei, apărută la Editura Cartier în trei volume.
Igor ȘAROV, este profesor, doctor în istorie, rectorul Universității de Stat din Moldova.
Emilian GALAI-PĂUN este scriitor și traducător, redactor-șef al Editurii Cartier. Cele mai recente cărți publicate: Cărțile pe care le-am citit, cărțile care m-au scris, Editura Junimea, 2020 și sanG d”encre, Editura Cartier, 2020.
Evenimentul este organizat de către Editura Cartier în colaborare cu Librăriile Cărturești.
Odessa. Geniu și moarte într-un oraș al visurilor, de Charles King. Traducere din engleză de Radu Săndulescu (Cartier istoric). Legată, 280 pag. Preț: 39RON/169 MDL.

Cartea poate fi cumpărată în toate librăriile bune din România și Republica Moldova.
De asemenea, poate fi comandată și online:

https://carturesti.ro/carte/odessa-543558467?p=1

Odessa

Intră în cărți pe cartier.md
Ne găsești pe twitter la https://twitter.com/EdituraCartier
și pe facebook la https://www.facebook.com/librariilecartier

Partajare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt