Blog

Duminică. La 7 și 23 dimineața pe terenul de fotbal de la Buicani apare Victor. Apoi Igoraș. Apoi eu, Vitalik, Sașa, Octavcik. Mai apar vreo doi-trei. Nu știu cum îi cheamă. Nu știu cu ce se ocupă. Nu știu ce fel de viață au. Apoi apare mingea.
Și abia după aia apare Oi Blia. Magnificul. Îl știu toți. Este implorat când se greșește pasa. Este huiduit când ratează golul. Este țipat când se rup picioare. Este șoptit când îl lași să-ți panseze vânătaia de la piciorul stâng. Este pertinent când o face pe arbitrul la o fază neclară.
La 9 plecăm. Doar Oi Blia rămâne pe teren. Va juca cu celelalte echipe. Magnificul. Oi Blia, plec! Trebuie să tund iarba.

Comentarii(10)

  1. Eu tot vreau la Oi Blea. Se poate?

    1. @Eugen: Nu înțeleg de ce toți scriu cu e, dacă e i? Sau eu greșesc? Cu regret nu sunt ăsta de la Real Madrid, care cumpără tot ce e mai scump de 50 mln euro. Eu am fost împrumutat de la turci.

    • dandy

    • 15 ani în urmă

    Sesiunea de iarna. Tarabele din statia de troleibus din fata USM. Doi flacai “cit usa” in spatele tarabei. Vinzatorul si partenereul lui de conversatie. O zgitie de fata “cit ata” cu o mapa in brate cere o napolitana. Are banutii deja intre cele trei degete. “Usa”-partener de conversatie: “Blea, ce-o vrut, blea, asta?”. “Usa”-vinzator: “Vafli, blea” “Da, blea, nu pot grai omeneste, blea?”. “Da, blea, studenti, blin”. Fata zimbeste stingenita, plateste, ia napolitana si pleaca. “Blea” si “blin” ramin.

  2. @Dandy: Oy Blia, a dat cafeaua în foc!

    • dandy

    • 15 ani în urmă

    Asta-i diferenta dintre “blia” si “blea”. “Blia” parc-ademeneste, e “telectual”, are-un priza la amatorii de fotbal, de cafea si nu numai. “Blea” e concret ca un ciocan peste degete, ca o sfirla in frunte, ca … tot concretul. Si nu-i deloc magnific.
    Pune alta cafea la foc. Prima e buna acum doar ca mireasma.

    1. @Dandy: Iată așa. De la o vorbă la alta am ajuns să fac cafele.

    • dandy

    • 15 ani în urmă

    Corect: are priza

    • dandy

    • 15 ani în urmă

    O cafea data-n foc e ca un vis destramat. Nu mai are nici un haz. Solutia e sa faci alta. Asta-i soarta cafegiilor. Apropo, aveti la librarie “Confesiunile unui cafegiu” de Gheorghe Florescu? Mi-ar place s-o citesc. Ar fi un ingredient potrivit pentru o cafea. In mai multe editii.

    • zana maseluta

    • 15 ani în urmă

    de fapt dupa consoana urmeaza diftongul “ea”, iar dupa vocala – “ia”.
    etimologic ar fi tot asa – “ea”

    1. @Zana: Excepții ceva? Etimologic vine de la Batâi (cine naiba m-a pus sa scriu cu â din a)? ”Iati”. Sau ”eati”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt