Blog

Lorina Bălteanu a venit cu inițiativă. Dăruiește 8 tablouri pentru o licitație. Banii se vor duce pe contul lui Nicolae Pojoga. Boris Cremene și Traian Chivriga pregătesc Sothebusul lui Moșu. Care, ca mai tot ce se face în aceste vremuri, va fi pe rețelele de socializare. La cele opt tablouri ale Lorinei Bălteanu (semnate de Andrei Mudrea, Iurie Platon, Andrei Negură), pictorul Anatol Danilișin vine și el cu un tablou. Lista este deschisă pentru toți. Îmi puteți scrie în privat (email: erizanu@cartier.md) sau lui Boris Cremene & Traian Chivriga, dacă acceptați să scoateți un tablou la licitație. Pentru Moșu. E nevoie de preț inițial, numele autorului, denumirea tabloului, dimensiuni, tehnici.

Anatol Danilișin, Cosmosu lui Moșu.

Lorina Bălteanu: „În viața mea am cumpărat multă pictură, și nu doar din dragoste pentru artă și frumos… Am avut mulți prieteni pictori, în atelierele lor mă simțeam ca într-o lume a mea… Zorile Perestroikăi erau încă lăptoase și noi, întorși de la studii, care de la Tallinn, care de la Moscova și Leningrad, alții de pe loc, ne pierdeam nopțile în discuții despre artă, tradiție și modernism, despre sensul existenței umane, la un pahar de vin, desigur… Aveam toți o țară și o limbă română, la care revenisem, și un singur dușman comun – comunismul.

Fiind plină de energie, le-am organizat primele lor expoziții, la care eram uneori și singura cumpărătoare… Așa am devenit un fel de colecționar și toate tablourile din colecția mea îmi sunt drage, fiindcă fac parte din viața și tinerețea mea…

Acum eu sunt la Paris, Ștefan Beiu și Alina Cocieru în colțuri diferite ale Franței, Iurie Platon în Germania, Nana Plămădeală în Belgia, Vasile Moșanu în Canada, Andrei Negură undeva prin România, iar Andrei Sârbu în Ceruri…

Oriunde ar fi, sunt sigură ca toți vor susține dorința și necesitatea de a ajuta pe un confrate într-un moment atât de greu pentru el și nu se vor supăra pe mine că le-am scos picturile spre o revânzare publică.

Fiindcă Nicolae Pojoga are nevoie urgent de ajutor.

Și fiind un mare timid, știu ca nu va îndrăzni niciodată să ni-l ceară.”

Iurie Platon,  Strada Bernardazzi. Ulei, pânză. Dimensiuni 92 x 75 cm. Preț pornire: 250 Euro
Andrei Sârbu,  Floarea-soarelui. Ulei, pânză. Dimensiuni 110 x 600 cm. Preț pornire: 700 Euro

Andrei Negură. Cină cu pește. Ulei, pânză. Dimensiuni 80 x 60 cm.  Preț pornire: 100 Euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt