Blog

Judecătorul Mihai Murguleț. Credit foto: TV8

La recentul Forum „Reformarea Justiției și combaterea corupției” din Chișinău premierul Maia Sandu a zis: „Am venit anterior cu o adresare către procurori. Vreau sa reiterez acest mesaj către judecători și către procurori – cei care au slujit un regim corupt și au admis decizii ilegale, abuzive, imorale trebuie să plece. Nu așteptați un alt stăpân. Unicul stăpân trebuie să fie legea.”

Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA la Chișinău, la același forum a zis: „Noi recunoaștem că provocarea este imensă. Dar oamenii din Moldova au așteptat destul de mult. Ei merită instanțe puternice și independente care tratează cetățenii în mod egal în fața legii. Și ei merită oficiali aleși care sunt angajați să elimine corupția în toate formele sale.”

În aceeași zi când avea loc forumul pe justiție și corupție Igor Popa, procuror general interimar, cerea neadmiterea politicului în independența justiției.

Azi Mihai Murguleț califică răspunsul procuraturii  din 19 iulie, scrisoare semnată de procurorul general  Igor Popa, drept „alegații false” și care „nu corespund adevărului”. În scrisoare CSM-ul era anunțat că instituția nu va examina Nota informativă în cadrul unui proces penal, inclusiv pentru că Mihai Murguleț nu s-a prezentat la organul de urmărire penală.

Astăzi, 24 iulie, judecătorul Murguleț a prezentat Consiliului Superior al Magistraturii și Procuraturii Generale o dezmințire în care susține că la 16 iulie, între 16.15-17.00 s-a prezentat la PG, la invitația procurorei Victoria Boldesco, pentru a fi audiat pe marginea sesizării depuse de CSM în legătură cu Nota informativă.

Astăzi, 24 iulie, Ion Druță revine la șefia Curții Supreme de Justiție (CSJ), Radu Țurcanu revine la conducerea Judecătoriei Chișinău.  Curtea de Apel Chișinău a anulat decizia CSM și a calificat drept ilegală, hotărârea CSM din 25 iunie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt