Blog

Din 1 martie a intrat în vigoare noul Cod civil al Republicii Moldova. Juriștii evită să-l numească nou. Efortul și bunele intenții ale autorilor merită să fie discutate, analizate, apreciate. Importanța intrării în vigoare a Codului civil, ediția 2019, e atât de mare ca și diferența de culoare dintre cele două ediții Cartier: cea din 2015 și actuala.

Actuala culoare a copertei Codului civil (ediția Cartier) e cea a somonului crescut în libertate, în condiții naturale. Spre deosebirea de vechea culoare a copertei Cartier, care seamănă cu carnea somonului crescut în condiții industriale, în crescătorii.
E ca și distanța de la Codul civili al lui Napoleon cu familia în centru societății, cu drepturile patrimoniale ale capului familiei până la drepturile personalității din articolul 43 – cu ființa umană ca nucleu al societății – din Codul civil al Republicii Moldova.
Ediția Codului civil Cartier a fost îngrijită de Oleg Efrim și Natalia Roșca. E o ediție recomandată de portalul juridic Bizlaw.
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt