Blog

Pentru premiul Om de Cuvânt 2018 au fost nominalizați (în ordine alfabetică):
Vasile Botnaru, jurnalist
Mircea V.Ciobanu, scriitor
Alexandru Corduneanu, poet
Dumitru Crudu, scriitor
Mariana Jitari, profesoară
Juriul este format din 5 persoane din cadrul echipei Cartier. Nu poate fi influențat. E foarte subiectiv. E onest. Fiecare membru al juriului propune un candidat.
Cei 5 nominalizați au fost punctați de la 5 la 1 de către fiecare membru al juriului. Punctajul se face individual, fără consultări cu ceilalți membri. După calcule matematice, făcute de președintele juriului Em.Galaicu-Păun, Premiul Om de cuvânt 2018 i-a revenit Marianei Jitari, profesoară de limba și literatura română, Liceul „Spiru Haret” din Chișinău.
Premiul se acordă o singură dată unui om de cuvânt. Care se ține de cuvânt, care promovează cărțile, care participă la evenimentele Librăriilor Cartier în calitate de invitat sau oaspete, cumpără cărți din Librăriile Cartier, știe ce cărți cumpără, știe greutatea cuvântului, știe când, cum și unde să-l spună.
Eu am rămas uimit, când la FILIT (Festivalul de Literatură de la Iași), la un maraton poetic de noapte în cortul principal, au intrat vreo treizeci de liceeni de la „Spiru Haret” din Chișinău. Au venit cu autobuzul doar pentru acel maraton. Ca să vadă poeți vii.
Dacă copilul Dvs de la „Spiru Haret” alege după Bac profesiile liberale, iar Dvs, ca părinte, ați vrut să-l dați la management sau relații internaționale, atunci aveți un vinovat: Mariana Jitari. Dragostea pentru literatură o seamănă ea.
Mariana Jitari e Om de Cuvânt 2018, premiu acordat de Librăriile Cartier. Alături de Vladimir Beșleagă (2013), Maria Șleahtițchi (2014), Lucia Țurcanu (2015), Dorin Recean (2016) și Eugen Lungu (2017). Sunteți oameni dragi și așteptați în continuare în Librăriile Cartier.
Salvează

Comentarii(7)

    • Silvia

    • 6 ani în urmă

    Sunt o mamă a cărui copil a văzut cartea cu alți ochi datorita profesoarei Mariana Jitari și a devenit primul caștigător din Basarabia al Olimpiadei internaționale la limba română. Nu stiu daca mai există titlul de Profesor emerit, dar l-ar merita ca nimeni altul. Felicitări juriului, a făcut o alegere excelentă!

    1. @Silvia: Mulțumim.

    • Grigore Grigorescu

    • 6 ani în urmă

    Curioși, cartieriștii cu oamenii cuvântului… Chiar să existe așa ceva la noi? Știam de existența oamenilor …necuvântului și vântului.

    1. @Grigore Grigorescu: La Cartier există.

    • Valerian Ciobanu

    • 6 ani în urmă

    La fel si … eu am rămas uimit, când la FILIT (Festivalul de Literatură de la Iași), la un maraton poetic de noapte în cortul principal, au intrat vreo treizeci de liceeni de la „Spiru Haret” din Chișinău. Au venit cu autobuzul doar pentru acel maraton. Ca să vadă poeți vii. I-a convins, probabil, si Mariana Jitari, iata care-i poanta.

    • iuliu Ibanescu

    • 4 ani în urmă

    Si cati “culturnici” nu inteleg ce inseamna FILIT-ul….

    1. @iuliu ibanescu: Nu-i număr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt