Marele Gatsby

116.00 MDL

În stoc

9789734666720 216
Partajare

Nick Carraway, un tânăr fascinat de visul american, proaspăt venit la New York şi doritor de succes, împărtăşeşte povestea transformării lui James Gatz în Jay Gatsby. Pe fundalul unei Americi prospere, dar haotice, Gatz, mânat de mirajul iubirii faţă de Daisy Buchanan, îşi schimbă viaţa, devenind din student la Oxford gangster, traficant de alcool şi apoi milionar. Iubirea sa pentru Daisy nu se împlineşte însă; rămâne povestea donquijotescă a Marelui Gatsby, desfăşurată odată cu un iluzoriu, nesfârşit American dream.

„Romanul lui Fitzgerald ilustrează un episod anume din spectacolul civilizaţiei americane şi o face cu ironie, cu patos şi cu farmec. Marele Gatsby este povestea captivantă şi strălucitoare a epocii jazzului.” (The New York Times Books of the Century)

„Din punctul meu de vedere, Marele Gatsby este primul pas înainte pe care l-a făcut proza americană după romanele lui Henry James.” (T.S. Eliot)

Romanul Marele Gatsby s-a bucurat de o nouă ecranizare în anul 2013, avându-i în rolurile principale pe Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan şi Joel Edgerton, în regia lui Baz Luhrmann.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt