Baudolino

199.00 MDL

În stoc

9789734634835 592
Partajare

Suntem în aprilie 1204 și Constantinopole, splendida capitală a Imperiului Bizantin, e jefuită și incendiată de cavalerii celei de-a patra cruciade. În mijlocul macelului, un anume Baudolino îl salvează de la o moarte sigură pe istoricul Nicetas Choniates, cancelar al împăratului, căruia îi spune povestea uimitoare a propriei vieți. Deși născut într-o familie umilă, Baudolino are două mari calități: ușurința de a învăța limbi străine și o abilitate ieșită din comun de a spune minciuni. Pe când era copil, a fermecat cu istețimea sa un comandant militar întâlnit într-o pădure, care se dovedește a fi nimeni altul decât împăratul Frederic Barbarossa. Adoptat de acesta și trimis la Paris, la universitate, Baudolino pornește într-o fabuloasă expediție spre regatul Preotului Ioan, regele-prelat care domnește peste un tărâm fantastic din Orient, populat de creaturi cu ochi pe piept și guri pe stomac, de eunuci, unicorni și fecioare încântătoare.

„Eroul acestui fermecător puzzle istoric este numitul Baudolino, mincinos inveterat, poet și aventurier, care câștigă favorurile împăratului Frederic Barbarossa prin farmecul și istețimea lui. Aceasta poveste, în același timp înșelătoare și onestă, ne pune din nou în fata vechii întrebări care îl obsedează pe Eco și, totodată, pe cititorii săi: atunci când un povestitor pretinde ca istorisește întâmplări adevărate, cit adevăr este, de fapt, în istorisirea lui?” (The New Yorker)

„Parcurgând spatii cunoscute între Occident și Orient (ca student la Paris sau combatant în războaiele și în cruciadele din secolul al XII-lea), dar și itinerare utopice, neobositul Baudolino este un alter ego al romancierului, scotocitor de fapte miraculoase, care se probează pe sine într-o ipostază similară, diferită de acelea ale lui Adso da Melk din Numele trandafirului, Jacopo Belbo din Pendulul lui Foucault sau Roberto de la Grive din Insula din ziua de ieri.” (Marin Mincu)

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Faceți cunoștință cu autorul

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt