- Acest eveniment a trecut.
Despre eveniment
Regatul disfuncției, de Sorina Rîndașu, la Librăria din Centru
Regatul disfuncției, de Sorina Rîndașu, la Librăria din Centru
Marți, 19 noiembrie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului de poeme Regatul disfuncției, de Sorina Rîndașu, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda, coordonată de Emilian Galaicu-Păun.
Preț promoțional în ziua lansării.
Sesiune de autografe.
Participă:
Alexandru Cosmescu
Șerban Axinte
Dumitru Crudu
Moderator: Em. Galaicu-Păun
„Există, în atît de așteptatul nou volum al Sorinei Rîndașu, Regatul disfuncției, o privire obiectiv, o privire întunecată de tristețe care înregistrează capturi de realitate ca fundal al relației cu celălalt, relație niciodată dusă pînă la capăt. Avem o carte în care violența sonoră dublează violența de sens, care, la rîndul ei, se dedublează în toate stările ce compun angoasa: groaza din interior, letargia, zilele putreziciunii, rușinea, frica, disfuncția, dislocarea, ratarea. Resentimentul.
Îngropată sub aparența unui cotidian plat și inofensiv, se ascunde o lume cu iz apocaliptic, o lume interioară, dar și oglinda ei exterioară – care se prăbușesc la unison, explodează în imagini acute, într-un vocabular de atmosferă care promite să fie o marcă a autoarei. Această desfășurare de stări și gesturi nu e o simplă grafie de nevroze personale, ci vorbește și despre neputința și deziluziile unei generații care și-a pierdut suflul și spațiile vitale, multe dintre poeme avînd ritmul și încărcătura unor manifeste.
Nu în ultimul rînd, există așa-numitele biografeme despre care vorbea Barthes, presărate în textul confesiv, mai ales în a doua parte, în care rădăcinile și sîngele devin pretextele vocalizării acelorași straturi de anxietate, de data aceasta cu un bemol pe corporalitate și fragilitate. Cu siguranță, volumul Sorinei Rîndașu, debutul ei real, va fi, este deja unul dintre cele mai puternice ale acestui an.” (Florina Pîrjol)
Sorina RÎNDAȘU s-a născut pe 9 martie 2003, la Suceava. A absolvit Colegiul Național „Petru Rareș” din Suceava. Membră a Casei de Poezie Light of Ink, coordonată de profesorul Gheorghe Cîrstian. Publică poezie, proză și cronică literară în revistele Steaua, Tomis, Timpul din România, ediția din Republica Moldova, precum și în cadrul platformei independente Literomania. A susținut lecturi publice la Institutul Blecher, Saloanele de Literatură Familia și la Noaptea albă a poeziei (FILIT). Este câștigătoare a marelui premiu „Constantin Virgil Bănescu” la Concursul Național de Poezie „Același cer ce nu e”, ediția din 2022. A debutat în anul 2018 cu placheta de versuri Paisprezece vieți și încă o eternitate.
În prezent este studentă la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Alexandru COSMESCU este poet și filozof. Cea mai recentă carte publicată:
Șerban AXINTE este poet și critic literar. Cea mai proaspătă carte publicată: Scrâșnetul dinților, ediția a II-a, Editura Cartier, 2024.
Dumitru CRUDU este scriitor. Cea mai recentă carte publicată este volumul de proză scurtă Ora cinci și șapte minute, Editura Humanitas, 2022.
Emilian GALAICU-PĂUN este scriitor și traducător, redactor-șef al Editurii Cartier. Cel mai recent volum: Times New. Roman 12/18, Editura Cartier, 2024.
Regatul disfuncției, de Sorina Rîndașu (Rotonda). Broșată, 80 pag. Preț: 29 RON/119 MDL
Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe cartier.ro, cu livrare din București, sau pe cartier.md, cu livrare din Chișinău.
În Rotonda au mai apărut:
Nord, de Dan Sociu
Lucrări de mentenanță pe Drumul Mătăsii, de Sorin Hadârcă
Un râs ca un zgomot de sticle sparte, de Cristina Drăghici
Politici de confidențialitate, de Sorin Despot
Nu doare când dormi, de Alina Țârcoman-Ochea
Nickel, de Cristina Hermeziu
În zori ca după un sfârșit de lume, de Emanuel Guralivu
Auzi cum cântă conestoga? de Doru Ciocanu
Înzecit, de Nicolae Popa
Și-am să devin erou. Texte egoiste, de Gheorghe Erizanu
Sindromul Joubert, de Tiberiu Neacșu
Legată cu funia de pământ, de Lorina Bălteanu
Casa mai multor primăveri (roman), de Alexandru Bordian
Jurnal precar, de Tamara Cărăuș
Caulas (roman), de Gelu Diaconu
Singurătățile unei femei frumoase (proză scurtă), de Adrian Marcu
Hotel California (proza scurtă), de Constantin Cheianu
Dependența (roman), de Constantin Cheianu
Era lumină, era vânt (proză scurtă), de Mariana Codruț