
- Acest eveniment a trecut.
Despre eveniment
Ce va rămâne, de Adelina Labic-Lungu, la Librăria din Centru
Joi, 3 aprilie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului de poeme Ce va rămâne, de Adelina Labic-Lungu, apărut la Editura Polisalm.
Preț promoțional în ziua lansării.
Sesiune de autografe.
Participă:
Adelina Labic-Lungu
Maria Ivanov
Dumitru Crudu
Nadejda Ivanov
Moderator: Gheorghe Erizanu
„Adelina Labic-Lungu face parte din acel gen poetic pentru care existența și amenințările ei nevăzute sunt un combustibil amar și prețios. Ai senzația citindu-I poemele scurte, ușor moralizatoare, copleșite de delicatețe și revoltă, că poeta a dezvoltat niște simțuri anume. Dacă lumea pe care o descrie n-ar fi una dramatică, tragică, aș fi înclinat să îl citez pe Caragiale. Ea simte enorm. Toate micile și marile tragedii îi stimulează discursul liric.
Amintirile din epoca sovietică, orașul părăsit, locul măcelurilor de odinioară, războiul de peste graniță, toate aceste lucruri construiesc în filigran, într-o dulce amară resemnare o imagine nouă: lumea care ar fi putut fi, dar nu a fost niciodată.
Poemele Adelinei se citesc ușor, ca o poveste, ca o viață care trece prin fața ochilor.” (Florin Iaru)
ADELINA LABIC-LUNGU (6 noiembrie 1976, s. Meleșeni, Călărași, Republica Moldova) a absolvit Colegiul Pedagogic din or. Călărași (1996), după care a urmat Facultatea de Filosofie și Psihologie, specialitatea Sociologie și Limba Italiana a Universității de Stat din Moldova. A studiat Filosofie Socială, un semestru, la Universitatea din Liechtenstein și are un masterat în Sociologie, obținut la Universitatea de Stat din Moldova. A activat în sectorul non-guvernamental, în organizații internaționale și proiecte ale Băncii Mondiale, implementate în Republica Moldova.
În anul 2018, a debutat în revista „Rotonda Valahă” cu un grupaj de poezii. În decembrie 2020, a publicat volumul de nuvele scurte pentru copii Semințe de cer (Editura Epigraf), urmat de cartea de poezii pentru copii Într-un cuib de rândunici (Editura Bestseller, 2022). Obține Premiul „Nicolae Dabija” din cadrul Concursului „Radu Cârneci”, oferit de Editura Betta din România, și, în anul 2021, îi este publicat volumul de poeme Nervul Metaforei.
Colaborează la revista „Timpul din România”, ediția din Republica Moldova, în calitate de redactor, unde publică interviuri, cronici de carte, teatru și film, poezii și nuvele scurte. A mai publicat în revistele „Hyperion” și „Meridianul de Timișoara”, pe platforma de proze scurte Laconic și pe platforma literară independentă Literomania.
Maria IVANOV este scriitoare. Cel mai recent volum publicat: Totul va fi bine, Editura Prut, 2022.
Dumitru CRUDU este scriitor. Cea mai recentă carte publicată este volumul de proză scurtă Ora cinci și șapte minute, Editura Humanitas, 2022.
Nadejda IVANOV este critic și istoric literar. Cel mai recent volum publicat: Mircea Eliade. Oglinzilr arhetipale ale erosului, Editura Epigraf, 2022.
Gheorghe ERIZANU este editor. Cel mai recent volum publicat: Și-am să devin erou. Texte egoiste, Editura Cartier, 2023.
Ce va rămâne, de Adelina Labic-Lungu. Broșată, 48 pag. Preț: 79 MDL/19 RON.