Autor

Markus Zusak

Markus ZUSAK s-a născut la 23 iunie 1975 în Sydney, cel mai mare oraș din Australia. Părinții săi, Helmut și Lisa, sunt imigranți din Austria.
Zuzak a absolvit liceul Engandine și a absolvit Universitatea din Sydney. După absolvirea universității, a lucrat o vreme la o școală unde a predat limba engleză.În interviurile sale, Markus Zuzak menționează adesea că, în copilărie, a auzit multe povești despre ororile celui de-al doilea război mondial, Germania nazistă, despre evreii persecutați. Aceste povești, așa cum remarcă scriitorul, l-au inspirat ulterior să-și creeze cel mai popular roman, „Hoțul de cărți”.
Zuzak a început să scrie de la o vârstă fragedă, când avea aproximativ 16 ani. Totuși, 1999 poate fi considerat începutul imediat al carierei sale literare - atunci a avut loc prima publicare a romanului „Nisipurile”.
Imediat după debut, Markus Zuzak a fost recunoscut ca unul dintre cei mai promițători tineri autori din Australia. Următoarea lucrare intitulată „Împotriva lui Ruben Wolf”, care este o continuare logică a primului roman, a fost publicată în 2001.
Cărțile lui Markus Zuzak au câștigat rapid cititori și au primit recenzii pozitive de la critici. Scriitorul a devenit în repetate rânduri laureat al diferitelor premii literare.

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt