Autor

Alice Walker

Alice WALKER (născută în 1944) a crescut într-o familie de acționari georgieni. Este o romancă și poet americană cunoscută pentru explorarea experiențelor femeilor afro-americane. Un scriitor versatil, Walker a scris poezii, povestiri scurte, eseuri, romane și cărți pentru copii și chiar un documentar de film. Lucrările ei experimentează o serie de formate stilistice, inclusiv romane epistolare, schimbarea punctelor de vedere, monolog intern și poezie gratuită.
Walker a fost lansat în ochii publicului cu publicarea în 1982 a celui de-al treilea roman, The Purple Color. Ca o mare parte din scrisul ei, romanul explorează căutarea unei femei negre pentru eliberarea emoțională și sexuală de existența dominată de bărbați. Color Purple a primit recenzii pozitive și a fost adaptat într-un film Steven Spielberg și mai târziu un muzical de pe Broadway. Această publicitate a adus un interes sporit față de celelalte opere și a obținut un loc printre marii literari ai secolului XX și al secolului al XXI-lea. Obiectivul său special sa aliniat bine cu accentul multicultural al peisajului literar contemporan. Ca urmare, selecțiile din poveștile sale scurte și poezii, inclusiv "Utilizarea zilnică" și "Florile", au devenit o lectură comună în sălile de clasă americane.
Walker se descrie ca fiind "femeie", termen pe care la inventat pentru a descrie abordarea ei filosofică față de gen. Feminismul reflectă o apreciere și o preferință pentru compania feminină, emoțiile și cultura. Ea laudă în mod special puterea emoțională a femelelor, dar lucrează pentru unitate între toți oamenii, bărbați și femei. În căutarea grădinilor mamei noastre: proza ​​femeiești, Walker scrie că "femeia este feministă, ca purpuriu este la lavandă". Prin scrierea și activismul său, Walker a lucrat pentru a împărtăși viziunea ei despre feminism pe tot globul. Ea și-a folosit vocea literară pentru a lupta pentru egalitate politică, sexuală și rasială.

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt