- Acest eveniment a trecut.
Despre eveniment
Realitatea ca hologramă, de Nina Corcinschi, la Librăria din Centru
Joi, 12 mai crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Realitatea ca hologramă, de Nina Corcinschi, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda, coordonată de Emilian Galaicu-Păun.
Preț promoțional în ziua lansării.
Sesiune de autografe.
Alături de autor vor participa:
Tatiana Ciocoi
Alexandru Cosmescu
Oxana Gherman
Moderator: Em. Galaicu-Păun
„Dincolo de energia şi plasticitatea stilului scriiturii critice a Ninei Corcinschi, acum ne confruntăm cu o viziune deja futuristă a literaturii. Şi nu numai literatura ar fi o hologramă, ci întreaga realitate. Nu se accentuează aici simulacrele baudrillardiene, ci
capacitatea literaturii de a inventa şi a criticii de a hermeneutiza până la reinvenţie. De altminteri, o panoplie de cărţi interpretate agil şi cu instrumente critice şi filologice de fineţe. Verva este drapelul autoarei, bucuria de a interpreta incertitudinile şi ambi-
guităţile faptelor literare.” (Felix Nicolau)
Nina CORCINSCHI (20 septembrie 1979, Dișcova, Orhei), critic literar. Este doctor habilitat în filologie, conferențiar universitar, director al Institutului de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova și din România. A publicat volumele Poezie și Publicistică. Interferenţa limbajelor (Tipografia Centrală, 2008); Arcul voltaic. Textul ca realitate (i)mediată (Eikon, 2016); Publicistica literară din Republica Moldova (în colab., Institutul de Filologie, 2015); Cărțile care mă iubesc (Junimea, 2016); Cartea din mâna lui Hamlet. Andrei Țurcanu de vorbă cu Nina Corcinschi (în colab., Cartier, 2017), Narațiuni ale erosului (Cartier, 2019). A îngrijit edițiile Alexandru Robot. Scrieri. Poezie. Proză. Publicistică. Eseu (Știința, 2018), Alexandru Robot. Scrieri. Eseu. Publicistică. Cronici. Interviuri (Știința, 2019) și a pregătit (selecție și prefață) antologia Rost, de Andrei Țurcanu (Cartier, 2018). Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (2008, 2013), Premiul Academiei de Ştiinţe a Moldovei pentru critică literară (2010, 2012), Premiul Salonului Internațional de Carte de la Chișinău (2015), Premiul Academiei de Științe a Moldovei în domeniul literaturii „Grigore Vieru” (2018), Premiul Consiliului Uniunii Scriitorilor din Moldova (2018, 2020), Premiul „Ioan Strat” pentru management cultural, acordat de Revista „Convorbiri literare” (2019), Premiul „Ion Creangă”, al Muzeului Național al Literaturii Române, Iași (2019).
Tatiana CIOCOI (născută în 1968, în orașul Soroca, Republica Moldova) este profesoară de literatură universală și comparată, cercetătoare și critic literar. Cea mai recentă carte publicată: China mea din viață și din cărți, Editura Cartier, 2021.
Alexandru COSMESCU este cercetător științific la Academia de Științe a Moldovei. Cea mai recentă carte publicată: Cine nu e mângâiat nu există (Antologia generației 2000), împreună cu Anastasia Gavrilovici, Editura Cartier 2021.
Oxana GHERMAN este câștigătoare al Premiului Național pentru Debut în Poezie „Traian T. Coșovei”, premiu acordat de către Editura Tracus Arte în colaborare cu Asociația Culturală Direcția 9 și Agenția de Carte, pentru volumul de poeme efect întârziat, Editura Tracus Arte, 2021.
Emilian GALAI-PĂUN este scriitor și traducător, redactor-șef al Editurii Cartier. Cele mai recente cărți publicate: Cărțile pe care le-am citit, cărțile care m-au scris, Editura Junimea, 2020 și sanG d”encre, Editura Cartier, 2020.
Realitatea ca hologramă (eseu), de Nina Corcinschi (Rotonda). Broșată, 256 pag. Preț: 33 RON/139 MDL
Poți procura cartea și online, oriunde ai fi. E simplu. Intră pe https://cartier.md/
Ebooks Cartier sunt pe iBooks sau pe https://cartier.md/
În Rotonda au mai apărut:
Hotel California (proză scurtă), de Constantin Cheianu
Era lumină, era vânt (proză scurtă), de Mariana Codruț
Fete pierdute (eseu), de Alexandru Cistelecan
Punctul sensibil (eseu), de Vasile Popovici
China mea din viață și din cărți (eseu), de Tatiana Ciocoi
Cel care așteaptă (eseu), de Arthur Suciu
Ard pădurile (roman), de Paula Erizanu
Margareta noastră (roman), de Dumitru Crudu
Pe contrasens, de Oleg Serebrian
Prematur (poeme), de Miruna Vlada
Scrâșnetul dinților (poeme), de Șerban Axinte
Rupere de nori (poeme), de Marcela Benea
Canon (roman), de Ghenadie Postolache
Idei și fantasme. Lecturi în hialin (eseu), de Adrian Ciubotaru
Narațiuni ale erosului (eseu), de Nina Corcinschi
Dependența (roman), de Constantin Cheianu
Cum se inventează un huligan? Mihail Sebastian, ziarist la “Cuvîntul”, de Laszlo Alexandru