Editura Cartier
Duminică, 19 Ianuarie 2020
 
Colecții

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S T U V W Z 
Universul, Zeii, Oamenii
Mituri grecești ale originilor

Colecția CARTIER Istoric
În această carte am încercat să împărtăşesc direct, ca de la om la om, un pic din acest univers grecesc, de care sunt ataşat şi a cărui supravieţuire în fiecare dintre noi mi se pare, în lumea de azi, mai necesară ca oricând. Îmi plăcea şi faptul că această moştenire îi parvine cititorului în maniera a ceea ce Platon numeşte mituri povestite de dădace, la fel ca lucrurile care trec de la o generaţie la următoarea în afara oricărui învăţământ oficial.

Am încercat să povestesc ca şi cum tradiţia acestor mituri s-ar putea încă perpetua. Voiam ca vocea care, odinioară, de-a lungul secolelor, se adresa direct ascultătorilor greci şi care a amuţit să se facă din nou auzită de cititorii de azi şi ca, în anumite pagini ale acestei cărţi, dacă voi fi ajuns acolo, să continue să răsune ca un ecou.Jean-Pierre VERNANT
Deschide cartea.

Dosar de presa:
Jean-Pierre Vernant, prin abordarea sa cu iz structuralist, pe linia lui Claude Lévi-Strauss, a mitului Greciei antice, fascinează, iar cititorul deseori e tentat să uite că are de-a face cu un antopolog, Vernant fiind și un foarte talentat povestitor. Nu altfel stau lucrurile și în  Universul, zeii, oamenii. Mituri grecești ale originilorun volum serios, prin latura sa de antropologie, dar şi o carte de poveşti, în măsura în care miturile au devenit, în zilele noastre, povești.
Adina Dinițoiu, aprilie 2014, www.bookaholic.ro

An editie: 2013
Editia: I
Stoc: Disponibil
204 pag. Format 130x195. Broșat. ISBN 978-9975-79-809-9


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2020 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel