Editura Cartier
Duminică, 19 Ianuarie 2020
 
Colecții

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S T U V W Z 
Un spațiu blând, care mă primește cum m-ar îmbrățișa

Colecția CARTIER Rotonda
„Dintr-o atingere — cuvânt ce revine mereu în cele 10 nici nu poeme, ci partituri (!) ale cărţii, tonul dându-l acest formidabil: „îmi plac doar atingerile pe care le controlez”, vers ce rezumă o întreagă ars poetica auctorială — , Alexandru Cosmescu scoate sunete „flauşate”, niciodată acute (nici măcar în cuţitul!), mânuind cu dexteritate instrumentul (de suflat, să zicem cavalul cu cinci deschizături pentru degete), încât ajunge să se identifice cu acesta, dar numai „când mă atingi tu” (fiinţa dragă, dar şi – de ce nu? – starea de graţie). Rezultă o poezie camerală, dacă nu chiar intimă (o intimitate mai degrabă sublimată), ce instituie — liric — un spaţiu blând, care NE primeşte cum NE-ar îmbrăţişa. ”
Em. GALAICU-PĂUN

Deschide cartea.

Dosar de presă:
„Un spațiu blînd care mă primește cum m-ar îmbrățișa” de Alexandru Cosmescu este o carte foarte bine scrisă, un debut impresionant, un volum compus din 10 poeme care pot fi citite şi ca un tot întreg, de altfel. Tema centrală a „spaţiului…” este dragostea, dar nu o dragoste adolescentină, ci mai degrabă una existenţială, o iubire matură în care iubita îi asigură eului liric liniştea şi îi îndepărtează frica.
Mihail Vakulovski, februarie 2014, www.tiuk.reea.net

Versurile se disting, din capul locului, prin forţa energiei pozitive emanate. Acesta este mesajul invariabil al poetului: de a spune şi de a afirma binele prin toţi porii poetici.
Grigore Chiperi, aprilie 2014, www.contarfort.md

Un volum de doar 50 de pagini, „Un spațiu blând, care mă primește cum m-ar îmbrățișa” a așteptat, se pare, câțiva ani în sertar, ceea ce explică lipsa șovăielilor, coerența aproape ireproșabilă (fără a uza de tactici în genul albumului „concept” din muzică), compozițiile polizate până în clipa în care ar putea trece chiar și de severitatea acelor minimaliști pamfletari care, anul trecut, se manifestau contrar oricărui metaforism...
Yigrul Zeltil, februarie 2014, www.yigruzeltil.blogspot.com

An editie: 2013
Editia: I
Stoc: Indisponibil
48 pag. Format 130x195. Broșat. ISBN 978-9975-79-850-1


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2020 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel