Editura Cartier
Joi, 23 Ianuarie 2020
 
Colecții

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S T U V W Z 
NEKROTITANIUM
Cyberpunk moldovenesc

Din scrisorile pe care Ionel i le trimitea unchiului Bulbuc drept recunostinta pentru tratamentul din copilarie, baba a aflat ca academicianul Koshkin a dezvoltat o serie de nanoplosnite telekinetice, capabile sa improaste cu acid orice tinta, chiar si sub straturile de gheata din Antarctica. Asta a convins-o pe Serafima Cozonac sa renunte la afacerea cu vata de zahar si sa se apuce de un alt proiect: ”Caprioara”. Batrina visa deja nanoscorpioni pogramati sa vineze caprioare, iepuri si mistreti prin padurile Moldovei. Se visa o celebra vinzatoarede carne, prezenta la mai toate talk-show-urile de la Londra si Paris. Deschide cartea.

Dosar de presă

Cine cunoaște felul de a scrie și manifesta a celor de la Planeta Moldova nu mai are nevoie de o prezentare specială.
Vitalie Ciobanu, iulie 2010, Viața românească

Te oripilează grozăviile astea? E doar o carte. E ficțiune. Gândește-te, când o citești, că viața cotidiană e cel puțin la fel de oribilă.
Matei Martin, mai-iunie 2010, Esquire

Cărţile frumoase pot fi şi urîte. Sau invers. Proba ne-o oferă autorii Mitoş Micleuşanu & Florin Braghiş şi ilustratorul Roman Tolici în Nekrotitanium. Cyberpunk moldovenesc (Editura Cartier), o comedie-horror cu final(uri) absurd(e), în care nişte personaje bizare pun la cale şi execută măceluri oribile, cu zîmbetul pe buze.
Matei Martin, mai 2010, revista Dilema Veche

Nekrotitanium, o idee de care Micleuşanu şi Braghiş s-au apucat încă din vremea liceului la Chişinău, te duce într-o distopie unde, la fiecare pagină, te pândesc cataclisme globale, intrigi demente şi o mare familie de antieroi extremi.
Andra Matzal, aprilie 2010, revista Corso

Azi-noapte am plâns în hohote cu bale! Am regretat enorm că am scris cartea asta blestemată*, am regretat ziua în care am început s-o scriem, împreună cu Florin. (Pe el încă nu l-am întrebat dacă regretă.)
Mitoș Micleușanu, martie 2010, revista Kamikaze

Planeta Moldova e de departe cel mai reușit experiment literar, popcultural, cum vreți să-i spuneți al ultimilor 10 ani. Au găsit frormula de a face critica socială, fără ca ascultătorul sau cititorul să caște plictisit.
Am dat ca nesimtitul copypaste dintr-o carte care pare sa merite toata promovarea din lume: “Nekrotitanium”, de Planeta Moldova (Mitos Micleușanu și Florin Braghiș), cu desene de Roman Tolici.
Costi Rogozanu, februarie 2010, www.voxpopula.realitatea.net

Personajele acestei carti sunt alaptate cu votca si nu cu lapte, ele vomita cand beau din greseala apa, sunt zvantate in batai de parinti, sunt violente si crude, ucid si sunt ucise cu sange rece lasand sau ingrosand gramezile de cadavre din jur, indiferent ca acest lucru se intampla la praznice unde lumea a mancat chiftelute de porc bolnav sau pe cand unde sunt calcate de buldozere.
Dumitru Crudu, februarie 2010, www.alternativ.ro

Obiectul Nekrotitanium face toti banii. Format de agenda, coperti cartonate, hartie usor grunjoasa, care intensifica iluzia de “carte veche” pe care o dau paginile sepia, murdarite artistic.
Eduard Pandele, februarie 2010, www.cititorsf.ro

 

An editie: 2010
Editia: I
Stoc: Indisponibil
116 pag. Format 130x195. Legat. ISBN 978-9975-79-611-8


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2020 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel