Editura Cartier
Luni, 06 Aprilie 2020
 
Colecții

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S T U V W Z 
IN CONTAINER

Colecția CARTIER Rotonda

Subiectul se bazeaza pe fapte reale, povestite autorului de catre protagonisti. Odiseea moldovenilor spre Irlanda, la inceputul secolului XXI, are nuante mult mai dramatice decit odiseea irlandezilor spre America la inceputul secolului XX.

Premiera piesei:17 octombrie 2007 la Teatrul Alexei Mateevici din Chisinau in colaborare cu Teatrul Fara Nume si Editura Cartier. Regia, scenografia si selectia muzicala: Constantin Cheianu. In distributie: Boris Bechet, Margareta Nazarchevici, Nicolae Jelescu, Oleg Grudco, Eugen Matcovschi, Oleg Krasnov. deschide cartea

Dosar de PRESA:
Respiraţia din container devine ultimul sunet de umanitate într-un spaţiu, inspirat gîndit de Cristina Milea, în care, pînă la urmă, totul se scurge în nişte pisoare.
Mihaela Michailov, decembrie 2009, www.artactmagazine.ro

„Experimentul realizat de Constantin Cheianu, in dubla ipostaza de autor si regizor, insufletit de un curaj ce pare sa-l fi dus dincolo de intentia sa initiala, deschide o interesanta dezbatere pentru scriitorii si oamenii de teatru basarabeni: cum trebuie sa fie arta intr-o epoca a transparentei triumfatoare? Se cuvine sa raspunda unor comandamente ale zilei, sa capteze neaparat «semnele timpului», completand invazia de fotograme si replici media cu o alta reprezentare «fidela», sau sa ramana in alambicurile prin care au «filtrat» realitatea marile genii ale trecutului?…”
Vitalie Ciobanu, pe blogul Vitalie Ciobanu

An editie: 2007
Editia: I
Stoc: Disponibil
48 pag. Format 130x200. Brosat. ISBN 978-9975-79-433-6


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2020 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel