Editura Cartier
Luni, 06 Aprilie 2020
 
Colecții

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S T U V W Z 
Dicționar al greșelilor de limbă
4270 de articole

Dicţionarul greșelilor de limbă nu se poate confunda cu niciunul dintre îndreptarele și ghidurile de exprimare apărute în spaţiul edi­torial românesc în ultimele decenii. E diferit prin obiect (urmărind abaterile de la normă pe un teritoriu larg: atît în Republica Moldova, cît și în România) și prin dimensiuni (impresionante), dar mai ales prin metodă, prin felul în care își întîmpină și își convinge destinatarii. E un instrument extrem de util pentru vorbitorii dornici să stăpînească registrul standard al limbii române; în același timp, pentru cercetători, e o sursă valoroasă de informaţii despre starea reală a limbii actuale…
Rodica ZAFIU
Deschide cartea.

Dosar de presă:
Dacă ai fost deprins, încă de mic, să-ţi educi limbajul, să te exprimi corect, clar, atunci vei şi gîndi clar. Vorbeşti bine, gîndeşti bine; vorbeşti prost, gîndeşti prost... sau, parafrazînd un proverb: Să te-aud cum vorbeşti, ca să-ţi spun cine eşti.
Vasile Ernu, iulie 2014, Observatorul cultural

Întrucât nu-mi plac… războaiele, am ,,luptat” pașnic cu… greșelele altora atât pe ,,ogorul slovelor chirilice” (în cea mai pacifistă țară din lume), cât și pe ,,glia crinilor noștri latini” (în cel mai suveren și mai îndenpendent stat din lume). Prin urmare, dacă acum m-aș considera ,,un învingător”, ar însemna că i-am ciuruit pe toți și că în jurul meu nu se mai există oameni care ar… cade în greșală. ,,Războiul” continuă!
Irina Nechit, iulie 2014, Jurnal de Chișinău

Autorul, care a lucrat la volum timp de opt ani, recomandă lucrarea tuturor celor care scriu şi citesc, de la mic la mare. „Veţi găsi aici greşeli din medicină, ştiinţe, învăţământ, juridică, mass-media. Sunt şi nume proprii, bunăoară, dacă vă interesează cum se scriu cele ucraineşti, japoneze, chinezeşti, coreene, care pun foarte multe probleme“, mai spune scriitorul.
Victoria Dodon, Iulie 2014, Adevarul

Vorbeşti bine, gîndeşti bine; vorbeşti prost, gîndeşti prost... sau, parafrazînd un proverb: Să te-aud cum vorbeşti, ca să-ţi spun cine eşti.
Vasile Ernu, iulie 2014, Adevarul

Rîde-un hîrb de-o oală spartă, rîde-o broască la o greblă sau o rață la o barieră.
Eugen Istodor, decembrie 2014, Cațavencii

An editie: 2014
Editia: II
896 pag. Format 240x170. Legat. ISBN 978-9975-79-881-5


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2020 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel