Editura Cartier
Miercuri, 01 Aprilie 2020
 
Colecții

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S T U V W Z 
CADEREA ZIDULUI DIN BERLIN SI A COMUNISMULUI PE INTELESUL NEPOTELEI MELE SOAZIG

Colecția CARTIER Verde

Traducere din franceza de Adrian Ciubotaru

Caderea Zidului berlinez marcheaza mai mult decat orice altceva prabusirea regimului comunist. Sigur ca au existat si alte „ziduri” in istorie, dar niciunul nu a avut semnificaţia celui construit la Berlin.
In China antica, zidul inalţat in jurul ţarii avea funcţia de a o proteja de invaziile straine. Limes-ul dimprejurul Imperiului Roman reprezenta un ansamblu de fortificaţii menit sa protejeze teritoriul de barbarii din nord si de nomazii din sud. In ultimii ani, zidul construit in sudul Israelului (nu trebuie sa-l confundam cu Zidul Plangerii din Ierusalim) are ca scop apararea ţarii de teroristii palestinieni. Americanii construiesc acum un zid la frontiera cu Mexic, destinat sa puna capat imigraţiei clandestine.
Toate aceste ziduri au o funcţie defensiva. Nu si in cazul celui din Berlin…
Deschide cartea.

Dosar de presa:
Volumaşul albastru,... este o carte pe cît de prietenoasă, pe atît de gravă şi necesară, mai ales că se adrează deopotrivă nepoţeilor, dar şi bunicilor, fără a rămîne în afara interesului celor care văd în această lume în ideea de "zid" atît o limită, o graniţă, cît şi o dimensiune mistică, simbolică.
Vladimir Bulat, noiembrie 2009, pe blogul ochiuldeveghe

...istoria ascunsă în cărămizile care au dat naştere Cortinei de Fier se cuvine să fie şi al îndemâna elevilor, studenţilor, aşa că fiecare bibliotecă şcolară şi universitară trebuie să-şi facă o datorie de onoare din a achiziţiona măcar un exemplar din aceste cărţi esenţiale.
Armanda Filipine, noiembrie 2009, pe blogul brailachirei



An editie: 2009
Editia: I
Stoc: Disponibil
104 pag. Format 130x195. Brosat. ISBN 978-9975-79-602-6


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2020 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel