Editura Cartier
Luni, 06 Aprilie 2020
 
Colecții

A B C D E F G H I Î J K L M N O P R S T U V W Z 
Arhipelag
Almanah de literatură română din Republica Moldova în limbile grmană, engleză și franceză

Colecția CARTIER Varia

Almanahul Arhipelag încearcă să umple un gol de prezenţă și receptare a scriitorilor din Republica Moldova.
Este o antologie de texte reprezentative, care apare sub egida PEN Centrului de la Chișinău – filiala Asociaţiei Mondiale a Scriitorilor (International PEN) cu sediul la Londra. Denumirea volumului trimite, din motive istorice justificate, la celebra operă a lui Alexandr Soljeniţîn, Arhipelagul Gulag, dar exprimă și o anumită disipare a literaturii române, a creatorilor ei, rătăciţi pe „insuliţe” izolate, pierdute în larg, căutând să refacă, după o lungă perioadă de teroare politică și ideologică, unitatea „continentului” pe care l-au alcătuit cândva, un continent care a însemnat la scară naţională pentru scriitorii din Moldova cultura română, iar la dimensiune universală, civilizaţia occidentală.
Vorbind și scriind într-una din cele 27 de limbi oficiale ale Uniunii Europene – limba română –, dorim să lansăm cu această ediţie un mesaj clar privind aspiraţiile noastre culturale și geopolitice. Deschide cartea.

Dosar de presa:
Prin această antologie, autorii speră să inaugureze o preocupare sistematică, legată de afirmarea creaţiei literare naţionale în străinătate, implicit o confirmare pe plan cultural a aspiraţiilor Republicii Moldova de integrare europeană.
Decembrie, 2010, www.artploshadka.wordpress.com

An editie: 2010
Editia: I
Stoc: Indisponibil
368 pag. Format 165x240. Brosat. ISBN 978-9975-79-643-9


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2020 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel