Editura Cartier
Miercuri, 29 Ianuarie 2020
 
Colecții

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W Y Z 
Garnet Vasile
Vasile Garnet (n. 1958, Hanasenii Noi, judetul Lapusna, Republica Moldova) este un poet si publicist din Republica Moldova, director al revistei "Contrafort", care apare la Chisinau.
Vasile Garnet a absolvit Facultatea de Ziaristica a Universitatii din Chisinau (1983). Este membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova si Romania si membru al PEN Club. A fost redactor de carte si redactor-sef la Editura Hyperion din Chisinau, iar din 1994 este director al revistei Contrafort, publicatie a tinerilor scriitori din Republica Moldova. Desfasoara o bogata activitate publicistica in presa de la Chisinau si din Romania. A beneficiat de burse de studii si de creatie in Germania (1995), SUA (1998), Cehia (2000, 2001) si a participat la Literatur Express Europa 2000 – un periplu literar prin 14 tari europene, organizat de LiteraturWERKSTAD (Berlin) si Consiliul Europei. Este prezent cu versuri in mai multe antologii aparute in Romania si in strainatate. Poemele sale au fost traduse in SUA, Germania, Italia, Belgia, Belarus. Este prezent cu versuri in mai multe antologii publicate in Romania si in strainatate.

Volume publicate:

  • Martorul (roman, editia I, 1988, editia II, Editura Literatura artistica, Chisinau, 1990 )

  • Peisaje bolnave (poezii, Editura Literatura artistica, Chisinau, 1990)

  • Personaj in gradina uitata ((poezii, Editura Hyperion, Chisinau, 1992 – Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania);

  • Cimpia Borges (poezii, Editura Vinea, Bucuresti, 2002 - Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova);

  • Intelectualul ca diversiune (publicistica, Fragmente tragicomice de inadecvare la realitate (eseu, publicistica, Editura Polirom, Iasi, 2005 - Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova);

  • Europa de la fereastra vagonului (jurnal, in colaborare cu Vitalie Ciobanu, Editura Cartea Romaneasca, Bucuresti, 2007)


 
Oferta Romania
Oferta R. Moldova


 

 

© 2007-2020 Design: Editura Cartier, Web Hosting si CMS: Adpixel